Home » Blog

Inspiratie voor jouw garderobe en outfits

Styling tips, figuurtypes, kleur-weetjes en leuke outfits en fashioncollages, je vindt het in deze verzameling blogs. 

Duurzame mode

Bij verschillende webshops kun je alleen duurzame labels shoppen. Maar ook bij de grotere webshops kun je steeds vaker filteren op duurzame kleding. Leuk om je eens in te verdiepen. 

Lees meer »

Outfit of the Day #1

Deze outfit is van modezaak ZUS in Helmond, Brandevoort. Op dit  moment bieden ze een contactloze bezorgoptie aan waarbij je de kleding makkelijk thuis kunt passen.Privé shoppen in de winkel kan ook op afspraak. Bestellen/aanvragen kan per mail via de website: www.zus-mode.nl Bezoek ZUS ook op facebook.

Lees meer »

Eerste hulp bij witte benen

Hoewel we allemaal reikhalzend uitkijken naar zomerse temperaturen, horen wij van veel vrouwen hoe lastig ze het vinden om zich in de zomer te kleden. Want de benen mogen bloot en daar hebben veel dames moeite mee, want wat ze zijn (nog) wit. Ook wij zijn helaas niet gezegend met snel bruinende benen en kijken uit naar het moment dat witte benen gewoon super hip zijn. Maar voor het zover is....10 tips bij witte benen!

Lees meer »

Styling & Shop Nights bij ZUS: 'Combineren kun je leren'

Combineren kun je lerenWat gaan we doen? Tijdens de Styling & Shop Night staat om 19.15 uur de koffie/thee met iets lekkers klaar bij de zussen Emmely en Melanie van ZUS. Ingrid geeft een styling presentatie  rond het thema ‘Combineren kun je leren’. Hoe kun je kledingitems leuk en verrassend combineren tot verschillende outfits. Hoe style je je outfit met schoenen, tassen en accessoires? En welke kledingitems mogen niet ontbreken als basis in jouw kledingkast. Je krijgt veel tips & trics voor het samenstellen van verschillende outfits. Daarbij komen veel voorbeelden uit de collectie van ZUS aan bod. 

Lees meer »

Blog III: Kleding shoppen? Zo kies je duurzaam en eerlijk!

Er zijn nogal wat misstanden in de kledingindustrie: slechte arbeidsomstandigheden, de belasting van het milieu en de groeiende afvalberg van textiel. Reden om eens serieus te gaan kijken wat ik kan doen voor een meer verantwoorde en eerlijke inhoud van mijn kledingkast. Het is niet zo moeilijk om wat stappen te zetten op weg naar een duurzame garderobe. Alle beetjes helpen én heel veel beetjes samen nog meer. Daarom deel ik in drie blogs graag mijn ideeën voor meer bewustwording over je ‘shop-, kleed,- en wegwerp-gedrag’. Lees snel verder!

Lees meer »

Blog II: Ga op shop dieet en kies voor slow fashion

Er zijn nogal wat misstanden in de kledingindustrie: slechte arbeidsomstandigheden, de belasting van het milieu en de groeiende afvalberg van textiel. Reden om eens serieus te gaan kijken wat ik kan doen voor een meer verantwoorde en eerlijke inhoud van mijn kledingkast. Het is niet zo moeilijk om wat stappen te zetten op weg naar een duurzame garderobe. Alle beetjes helpen én heel veel beetjes samen nog meer. Daarom deel ik in drie blogs graag mijn ideeën voor meer bewustwording over je ‘shop-, kleed,- en wegwerp-gedrag’. Lees snel verder!

Lees meer »

Koraal, dé kleur van 2019, combineer je zo!

Living Coral is door kleureninstituut Pantone uitgeroepen tot modekleur van het jaar. Een prachtige kleur voor de warme kleurtypes,  zoals Lente- en Herfsttypes. Volgens Pantone is Living Coral een ‘levendige en bezielende tint wiens gouden ondertoon zorgt voor een zachtere uitstraling’.

Lees meer »

Styling & Shop Night met vriendinnen

Dit najaar is Dots & Stripes in samenwerking met kledingwinkel ZUS in Helmond, gestart met de Styling & Shop Nights. Een gezellig en ontspannen avondje waarbij Ingrid een presentatie verzorgt over de Special Effects van kleding en figuurtypen aan de hand van kledingitems uit de winkel. Onder het genot van een hapje en drankje kunnen de deelnemers daarna snuffelen en shoppen in de winkel van zussen Emmely en Melanie. ZUS biedt een leuk, modieus en snel wisselend aanbod van betaalbare mode. De drie avonden die we in het najaar planden zaten in no time vol. Maar inmiddels zijn er nog eens vier avonden geboekt door vriendinnengroepen. Lijkt jou dat ook wel wat samen met een groepje vriendinnen? Vanaf 6 tot max. 10 personen kun je een privé Styling & Shop Night boeken. Kosten zijn €15,- pp inclusief lekkere drankjes en hapjes en een goodiebag met oa stijlgidsje en kortingsbonnen van ZUS en Dots & Stripes. Interesse? Neem dan even contact op met ZUS en informeer naar de mogelijkheden: info@zus-mode.nl

Lees meer »

Dit najaar: Styling & Shop Nights bij ZUS in Helmond

Hebben jullie zin om van tevoren een hapje te eten? Je kan voor het diner reserveren bij Villa Vesper en vanaf 17:00 uur lekker aanschuiven bij de dames van de Villa. Je krijgt hier een heerlijke maaltijd en toetje. De kosten voor het diner bedragen 12,50 pp exclusief drankjes. Het diner is zowel op een van de geplande avonden als met een privé groep mogelijk. Minimaal aantal deelnemers 6. 

Lees meer »

Welk pak pak jij?

Daar waar het heren pak de laatste jaren wat uit beeld is verdwenen, is het dames pak bezig aan een grote opmars. In de zomer zagen we al wat vrolijk gekleurde en gebloemde exemplaren in de winkels hangen, maar dit najaar kun je er niet meer omheen. Durf jij het aan zo'n knalrood pak, houd je het liever bescheiden of ga je voor een classic business suit? Graag geven je wat figuur- en stylingtips, want je kunt met het pak alle kanten op!

Lees meer »

Najaar vol kleur!

Twee keer per jaar brengt het kleureninstituut Pantone een trendvoorspelling over de nieuwe kleuren uit. Hieronder een impressie van de najaarskleuren voor 2018. And colour it is!

Lees meer »

Hoe is het met jouw basisgarderobe?

20% van de gemiddelde garderobe wordt 80% van de tijd gedragen. Dus zo'n 80% van je kleding, draag je maar heel weinig. Er hangt kortom te veel in onze  kledingkast en dat maakt het kiezen ook meteen lastiger. Wil je minder kleding in je kast, maar toch veel combinaties kunnen maken? Zorg dan voor een goede basisgarderobe. Als die op orde is, kun je gaan shoppen en zorgen voor een aanvulling met items die komend najaar in de mode zijn. 

Lees meer »

Afrikaanse kleurexplosie

In het voorjaar deden we mode-inspiratie op in Milaan en Amsterdam. In de zomer zijn we er even tussen uit geweest, maar ook tijdens de vakantie laten we ons graag inspireren op kleding, kleur en stijlgebied! Wat kunnen we in Europa nog veel leren van de kleurenpracht in Afrika, in dit geval Kenia. In het Savanne landschap in rustige groen, beige en bruintinten vallen de Masai en Samburu extra op met hun kleurrijke kleding en sieraden. Een prachtige kleurexplosie die zeker bij de donkere huidskleur heel mooi staat. Gelukkig zien we dit najaar ook weer wat meer kleur bij ons in de winkels hangen. En ook de dierenprints blijven populair. In Kenia trouwens ook. Laat je inspireren door de foto's!

Lees meer »

Inspiratie opdoen in Milaan en Amsterdam

Natuurlijk houden wij zelf ook enorm van shoppen. We zijn er ook best wel goed in, maar natuurlijk willen we wel overzicht in onze kledingkasten én onze portemonnees houden. Gelukkig kunnen we altijd nog gewoon lekker de modezaken afstruinen om inspiratie op te doen voor de adviezen en workshops die we verzorgen.

Lees meer »

Dots & Stripes in Black & White

Durf jij het aan? Twee prints met elkaar combineren? In dit geval strepen en stippen in de krachtige kleurcombinatie zwart en wit? Als je prints met elkaar wilt mixen, zorg dan dat er een goede match is tussen de kleuren.  Het zwart wit in deze outfit zorgt voor eenheid in kleur tussen broek en top. De print hoeft dan niet hetzelfde te zijn. 

Lees meer »

Gekleurd het voorjaar in

Dit voorjaar zie je in het modebeeld veel felle, heldere kleuren: tomatenrood, helder groen en fel paars. Maar ook de wat rustigere kleuren, als lavendel, oud-roze en ook chocoladebruin voeren de boventoon in het modebeeld van nu. In vergelijking met vorig jaar zie je dit jaar lekker veel groen in verschillende tinten. Mooi te combineren met verschillende wit-tinten, maar ook de warme zandkleuren. Je ziet ook gewaagde combinaties, die dit voorjaar echt veel kleur geven.Het kleurenpalet biedt genoeg keuze voor zowel koele als warme kleurtypes. Twijfel jij welke kleuren je mooi staan? Maak dan een afspraak voor een kleuradvies en ontvang een handzaam kaartje, waar je makkelijk mee uit de voeten kunt.

Lees meer »

Spring Time: Garderobecheck

Eindelijk lente! Tijd voor een frisse wind door je kledingkast. We helpen je graag met onze garderobecheck. Ontdek nieuwe outfits en juweeltjes in je eigen kast, neem afscheid van kleding die niet het mooiste in jou onderstreept en stel een wishlist samen. 

Lees meer »