Home » Blog » Voorjaarsschoonmaak in je kledingkast

Voorjaarsschoonmaak in je kledingkast

Met het voorjaar in aantocht, komt ook het moment om de dikke wintertruien te verruilen voor luchtige zomershirtjes. Het duurt misschien nog wat weken, maar het vooruitzicht is heerlijk! En wat een mooi moment om je kledingkast eens goed uit te mesten. Bij het maken van goede kledingcombinaties en het beperken van de tijd dat je voor je kast staat te twijfelen, is een overzichtelijke kledingkast heel belangrijk. Trek er wat uurtjes voor uit om je kast op te ruimen en opnieuw in te richten. Weet je niet waar je moet beginnen? We helpen je graag op weg!

Haal je kleding uit de kast en sorteer het in 3 ‘stapels’:

Goed-stapel: kleding die je graag draagt, je goed staat én er nog goed uitziet.

Twijfel-stapel: kleding die nog mooi is, duur was, emotionele waarde heeft maar die je niet draagt. Bewaar de kleding in een aparte kast (of doos, koffer), maar ben daarbij kritisch en bewaar niet alles! Door kleding te verkopen heb je weer geld voor nieuwe items. Organiseer een kledingruil-party of geef het weg aan een vriendin of goed doel.
Te groot of te klein geworden kleding kun je beter wegdoen dan te bewaren in de hoop dat het ooit weer gaat passen. Te grote kleding kun je eventueel laten vermaken. Kortom, probeer de twijfel-stapel te beperken door kleding op de weg-stapel te doen.

Weg-stapel: kleding die er niet meer mooi uitziet (verwassen, gepild, kapot, etc), kleding die je al lange tijd niet gedragen hebt omdat het niet lekker zit, niet past of je niet goed staat. En natuurlijk de bekende miskopen.

Vind je het moeilijk om afscheid te nemen, vraag jezelf dan af of je blij wordt van het kledingstuk, wanneer je het draagt, of het je figuur flatteert en of het past bij jouw kleurtype en kledingstijl? Nee? Weg ermee!


Klaar? Dan opnieuw inrichten maar! Lees onze tips voor een overzichtelijke kledingkast


«   »