Welk figuurtype ben jij?

Iedereen heeft wel eens gehoord van figuurtypen als de appel, peer of zandloper. Maar wat zijn nu de verschillen en hoe kun je zien welke figuurtype je bent? Maak nader kennis met de verschillende bodytypes.

 

Om na te gaan welke figuurtype je bent, zijn je schouders, heupen en taille van belang:

  • Kijk je naar de verhouding tussen de breedte van je schouders ten opzichte van je heupen. Zijn je schouders duidelijk breder, ongeveer even breed of zijn ze juist smaller dan je heupen?
  • Vervolgens kijk je naar je taille. Heb jij een wespentaille, heb je maar een klein beetje taille of nauwelijks tot geen taille?
  • Zie je in jouw figuur vooral ronde, vrouwelijke vormen? Of meer rechte lijnen? 

Als je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, bekijk dan hieronder de verschillende figuurtype en hun kenmerken. 

Balans, accentueren en verdoezelen
Met kleding kun je je figuur in balans brengen en de mooiste delen accentueren. Heb jij bijvoorbeeld een smalle taille en bredere heupen ten opzichte van smallere schouders? Dan ben je het A-vormige figuurtype, ook wel peer genoemd. Het is mooi om je schouders meer in balans te brengen met je heupen. Dan kan door kleding te kiezen die optisch je schouders verbreedt en accentueert, zoals een opvallend jasje met verstevigde schouders. Om je heupen te verdoezelen draag je het beste een recht of iets uitlopend model broek of rok zonder al te veel 'poespas' in een donkere kleur.  

 

Lengte, postuur, gezichtsvorm
In een kledingadvies kijken we naar je figuurtype, maar je lichaamslengte en postuur zijn zeker zo belangrijk. Als je bijvoorbeeld heel klein bent, is het focuspunt in het kledingadvies dat we je iets langer laten lijken. Of als je wat zwaarder bent, kiezen we in eerste instantie kleding die slank afkleedt. Ook je gezichtsvorm, hals en andere uiterlijke kenmerken zijn van inlvoed op het advies. Kortom, het kennen van je figuurtype is een mooie basis, maar uiteindelijk is een kleding|stijladvies altijd maatwerk. 

 

X figuur

x-t-1.jpg

O figuur

o-t.jpg

A figuur

a-t-3.jpg

Hart figuur

hartje-t.jpg

V figuur

v-t.jpg

H figuur

h-t.jpg