Waar houd jij rekening mee bij het kiezen van kleding?

Onlangs hield Dots & Stripes een enquête onder bijna 100 dames (30 – 55 jaar) over kleding kiezen, kopen en combineren. Graag delen we de uitslag van dit mini-onderzoek met jullie, te beginnen met kleur en figuur. In welke antwoorden herken jij jezelf?

 

Kiezen we bewust de kleuren van onze kleding?
Meer dan de helft van de ondervraagden weet welke kleuren goed staan en houdt daar rekening mee bij het kopen van kleding.
Op de vraag of het kleurtype bekend is, geeft 64% aan niet te weten welk kleurtype ze is.  
Het kan natuurlijk zijn dat je vanuit jezelf al de beste kleuren kiest. Maar veelal zal je je hierbij laten leiden door je smaak. Met een kleuradvies kom je erachter of jouw lievelingskleuren je ook écht goed staan en je laten stralen.

Hoe zien we ons figuur?
Nagenoeg alle dames die de vragenlijst invulden, houden bij het kopen van kleding rekening met hun figuur. Maar liefst 70% wil met kleding het buikje verhullen. Gevolgd door de heupen/billen. Zie ook onze tips rond het verhullen van je buikje!
Als het gaat om hetgeen we willen accentueren in ons figuur, noemt een kwart de taille. Maar opvallend is dat meer dan de helft aangeeft dat ze ‘niets wil accentueren of niet weet wat’. Juist door iets moois in je uiterlijk te accentueren, leid je de aandacht van de mindere delen af. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen mooi is en laten je tijdens een figuuranalyse met kledingadvies graag ontdekken hoe je dit kunt onderstrepen. 


«   »