Home » Blog » Herfsttype: mooi in de kleuren die je nu ziet

Herfsttype: mooi in de kleuren die je nu ziet

Het herfsttype is mooi in de kleuren die je vooral in de herfst ziet: groen-, oranje- en bruintinten, zoals mosgroen, brons en donker oranje. Het herfsttype straalt in warme donkere kleuren. Bruin en groen zijn vaak topkleuren voor het herfsttype.

 

Je herkent een herfsttype vaak aan de oogkleur: echt bruin. Daarnaast heeft ze warme kenmerken als sproetjes of rood haar en ze zijn soms iets ‘kleurloos’. Dan staan gedempte kleuren, zoals legergroen mooi en rustig. Je kunt een herfsttype zijn met bruin of rood haar, reebruine ogen en huid die snel bruin wordt, zoals Julia Roberts. Maar je kunt ook blond haar hebben, bruine ogen en een olijfkleurige huid, zoals Wendy van Dijk. Of rood haar, groene ogen en een sproeterige huid, zoals Julianne Moore. Gouden sieraden staan top bij een herfsttype.

Topkleuren: groen- en bruintinten zijn de belangrijkste kleuren. Ook mooi staan: ivoor, petrol, (donker) turkoois, kaki, goud, koper, oranje(rood) en steenrood, koraal.

Wil je ook weten welk kleurtype je bent en wat jouw topkleuren zijn? Maak dan snel een afspraak voor een persoonlijk kleuradvies of een duosessie met bijvoorbeeld een vriendin.


«   »