Najaar vol kleur!

Twee keer per jaar brengt het kleureninstituut Pantone een trendvoorspelling over de nieuwe kleuren uit. Hieronder een impressie van de najaarskleuren voor 2018. And colour it is!

Rood blijft een belangrijke kleur voor het najaar. Je ziet mooie framboosrode items en ook het diep bordeauxrood komt vaak terug. Voor de warme types mag rood vooral naar oranje neigen, terwijl voor de koele types een blauwe ondertoon mooier is (bordeauxrood, frambozenrood).

Ook het oranje zien we weer terug als herfstkleur. Mooie basiskleur voor de warme types. Goed te combineren met verschillende kleuren blauw en bruin, maar dit seizoen zeker ook met olijfgroen. Ook een geweldige kleur dit najaar die we veel terug gaan zien: okergeel. De kleur die Pantone voorspelt is veel lichter van kleur en ik ben dan ook benieuwd wat we daarvan terug gaan zien dit najaar.

De olijfgroen van nu is wat donkerder van kleur. Met meer bruin toegevoegd. Groen heeft sowieso afgelopen seizoen een enorme comeback gemaakt en is ook in het najaar een belangrijke basiskleur. Geldt ook voor blauw. Veel heldere kleuren blauw, zoals kobaltblauw. Super mooi bij de koele kleurtypes. De combinatie van groen en blauw: blauwgroen gaan we ook meer zien.

Lila en ultra violet waren deze zomer al vaak te zien. Pantone verwacht dit najaar ook weer veel van deze kleur. Wij zien vooral donker paars veel terug in de nieuwe collecties. Je ziet het: we kunnen ons (kleuren)hart weer ophalen dit najaar. Heerlijk!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.