Zo kies jij de juiste bikini!


Voor veel vrouwen is de zomertijd ook weer de tijd van de bikini. En helaas ook van bikini-stress. Want veel vrouwen zijn onzeker of ontevreden over hun lijf en zien op tegen de bikini-tijd. Jammer dat we zo beïnvloed worden door mooie foto's van afgetrainde (of toch iets gefotoshopte?) lijven op social media. Maar gelukkig is er de body positive beweging! Heb je Linda de Mol al gezien op de cover van LINDA.? Gewoon in bikini zonder filters en niet gephotoshopt. Lekker body positief! Laten we dat allemaal zijn en minder kritisch naar onszelf én andere vrouwen kijken. 

 

Ik sta zelf ook niet bepaald vooraan in de rij om het strand op te rennen in mijn bikini. Maar deze zomer ga ik daar absoluut wat relaxter in staan! Daarbij maak ik wél even dankbaar gebruik van wat optische trucjes die de bikini - ondanks het kleine beetje stof - biedt. Graag geef ik jou ook tips & trics bij het kiezen van het juiste bikinitopje en -broekje. Goed voor het zelfvertrouwen en body positivisme! 

Boven of onder, waar leg je het accent? 

Het kiezen van de juiste bikini begint bij het het bepalen wat in je figuur je wilt accentueren en  waar je iets minder de aandacht op wil vestigen. Wil je je bovenlichaam accentueren kies dan voor een opvallende bikinitop in uitgesproken kleuren of dessin in combinatie met een effen broekje. Het oog wordt zo naar boven geleid. Dames met een A-vormig figuur (de peer met brede heupen en smalle schouders) of een X-figuur (de zandloper met ronde vormen rond de heupen) kunnen zo hun figuur meer in balans brengen. 
Ben je blij met jouw mooie benen en mogen die de aandacht krijgen, ga dan voor een bikini met een opvallend broekje en rustige top. Voor een figuurtype met brede schouders en smalle heupen, (zoals het V-vormige of Hart-vormige type) is dit de truc om het lichaam in balans te brengen. En ook de slanke benen van het O- figuur (de appel) krijgen zo de aandacht die ze verdienen!

De 3 B's

Los van je figuurtype, is het ook goed om naar de 3B's te kijken: borsten, buik en billen. Voor de meeste vrouwen vaak de grootste 'issues'. 
Grote borsten vragen om een goede ondersteuning met een beugelbikini. Een haltertop van stevige stof is ook een goed idee. Draag beter geen triangeltopje, dat biedt te weinig steun, met hangende borsten tot gevolg. Bovendien is het niet prettig voor je rug en schouders. 
Heb je een kleine cupmaat? Draag dan gerust een opvallend topje waarbij je los kunt gaan met ruches, franjes, kleur en prints. Daarmee creëer je optisch meer volume. Qua model kun je denken aan een bikinitop met push up, een bandeautop (met voorgevormde cups) of een triangeltop.

Buikje verhullen? Dat kan in een high waist broekje die nu weer in de mode zijn. Een badpak of takini is ook een goede optie, zeker een model met plooitjes rond de taille. Ook de badpakken zijn bezig aan een revival, dus je hebt hierin steeds meer keuze. 

Heb je grote billen? Draag dan liever geen shorts, die accentueren juist je billen. Een mooi uitgesneden bikinibroekje of high waist broekje staat mooier.
Brede heupen lijken langer (en daarmee slanker) in een eenvoudig wat hoger uitgesneden broekje of een model dat wat hoger in de taille valt.
Wil je juist meer rondingen rondom je heupen creëren, kies dan broekjes met opvallende details zoals touwtjes of ruches. Zo voeg je optisch meer volume toe. 

Mix & Match

Bijna alle badmode merken bieden tegenwoordig mix & match bikini's aan, waarbij je het broekje en topje los van elkaar kunt kopen. Dat is super handig als je boven- en ondermaat verschillend zijn, maar ook heel fijn in het kiezen van de modellen die jou mooi staan. 
Investeer in een goede bikini met de voor jou juiste pasvorm. Je betaalt iets meer, maar je zult zien dat de stof langer mooi blijft, (mits je deze volgens de voorschriften wast) en dat je langer plezier hebt van je bikini.  


Meer tips?

Veel plezier met het kiezen van een mooie bikini! Bel me gerust als je tips nodig hebt of overweeg eens een uitgebreid kledingstijladvies met tips op maat voor jouw figuur. Of ben je benieuwd welke kleur bikini jou mooi staat? Je kunt de hele zomer nog gebruik maken van mijn zomeractie met korting op een kledingstijl- of kleuradvies waarbij ik ook nog een lekker zomers cocktailtje serveer! Bekijk de zomeractie!

 

Verkoopadressen/merken bikini's in de collage: 

Bikini's in bovenste rij: allemaal van Beachlife (mix & match)

Bikini's onderste rij allemaal van Cyell

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.