Zo valt je buikje minder op

Een buik(je); voor veel vrouwen is het een van de 3B's (borsten, buik, benen/billen) waar ze zich aan 'ergeren'. Maar, met een paar kledingtrucs kun je een overtollig rolletje prima verhullen.

 

  • Kies tops, blouses en jurkjes met een overslag, plooitjes rond de taille of een bloezend effect. Rond de overslag of plooitjes valt de stof wat losser om je heen. Een mooie plek om je buikje onder te verstoppen. Belangrijk daarbij is wel dat het een soepel vallende stof is.
  • Hetzelfde effect kun je ook bereiken door het puntje van een soepel vallende top of blouse voor in je broek te stoppen en dan te bloezen. 
  • Je buikje valt ook minder op als je meerdere laagjes draagt. Denk bijvoorbeeld aan een blouse of shirt met daarover heen een jasje of vest. Zorg dat het jasje of vest qua lengte voorbij je buik valt. Draag je het precies op de hoogte van je buik, dan accentueer je ‘m juist.
  • Draag broeken of rokken met een gladde voorkant, zodat je geen uitstekende knopen op strikken ziet die de aandacht trekken. Een bandplooi broek legt juist het accent op je buikje en geeft meer volume.
  • Een stevige stof, zoals denim of leer(look), heeft een licht corrigerend effect op je buikje.
  • Broeken die ter hoogte van je navel vallen (mid waist), laten je buikje minder opvallen dan lage heupmodellen of modellen die heel hoog in de taille vallen.

Benieuwd hoe je de mooiste delen in jouw figuur met kleding kunt accentueren? En mindere delen kunt verhullen? Dan is een Kleding|Stijladvies echt iets voor jou! 

 

Verkoopadressen/merken vlnr:

Top: Expresso

Geruite blazer: Drykorn 

Jurkje: Samsoe & Samsoe

Blouse: Scotch & Soda women

Rokje: Gestutz 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.