Modekleuren najaar/winter 20/21

 

Kleureninstituut Pantone stelt ieder jaar een overzicht samen van de modekleuren die te zien zijn op de catwalk. Voor het seizoen najaar 2020/winter 2021 gaat het om 10 trendkleuren en 4 neutrale klassieke kleuren. Komend seizoen zul je deze kleuren volop tegenkomen in de modecollecties. Van Amber Glow en Fired Brick en van Almond Oil tot Blue Depths. Graag neem ik je mee in de kleurrijke wereld van het nieuwe seizoen. 

 

Ik stel je eerst voor aan twee neutrale kleuren: Military Olive en Blue Depths. Neutrale kleuren zijn kleuren die je goed als basis in je outfit kunt dragen, bijvoorbeeld voor een broek, rok of jasje. Deze kleuren zijn makkelijk te combineren met de meer opvallende trendkleuren uit het palet van Pantone.

De twee andere neutrale kleuren uit het palet zijn gebroken wit (Almond Oil) en een licht grijs/blauww tint. (Sleet). 

 

 

 

 

Military Olive

De krachtige kleur 'Military Olive is een warme kleur. Mooi bij warme kleurtypes zoals het herfst- en lentetype. Deze stoere kleur is heel goed te combineren met de wat fellere kleuren uit het palet zoals rood (Samba), roze (Rose Tan), oranje (Amber Glow) en geel (Green Sheen). Als je het liever iets rustiger houdt dan zijn het beige (Sand Stone), perzik (Peach Nougat) of het warme wit (Almond Oil) ook goed bij Military Olive. 

Verkoopadressen/merken: 

Rok: Scotch & Soda
Sneakers: Manfield

Blouse: Second Female

Truitje: Scotch & Soda

Jas: Vero Moda

Laarsjes: Manfield

Blue Depths

Deze diepe, donkere kleur blauw is een heel mooie basis kleur voor koele kleurtypes, zoals de winter en zomer. Het donkerblauw is net als zwart een kleur die heel makkelijk te combineren is met allerlei trendkleuren. Wit, rood, roze, lichtblauw, oranje, geel.... Het wordt nog lastig kiezen. Houd je van ton-sur-ton, combineer dan de drie kleuren blauw in een outfit. Heel mooi voor zomertypes.  

Verkoopadressen/merken: 

Blouse: Second Female

Tasje: My Jewellery

Laarsjes: Manfield

Suède jack: Vero Moda
Rok: Benneton
Jurk: Vero Moda

Sneakers: Manfield


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.